Gerealiseerde en actuele
Projecten

Lees alles over onze actuele en gerealiseerde projecten!

SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters

SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters

Stand
€5750,-
Doel
Steun Maczek Memorial en visueel beperkte NAC-supporters
Eindigt
7 februari 2023

Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters

Tijdens het bekerduel NAC – FC Emmen van 29 oktober 2019 ontvouwde op de B-Side het prachtige Dzieke-doek. Destijds was het 75 jaar geleden dat Breda werd bevrijd door de Poolse 1e Pantserdivisie, onder leiding van Generaal #Maczek.Samen het Maczek Memorial Breda, NAC Breda en Samen voor NAC is er gekeken naar een eenmalige actie om de verbinding tussen #Breda en #Polen te benadrukken. Daarnaast wilden we na Jelle’s Army (https://www.samenvoornac.nl/project/jelles-army) en Stichting DoesSouf ‘Vak Thuis’ ons ook gaan inzetten voor de NAC-supporters met een visuele beperking.
Uiteindelijk is er gekozen voor het uitbrengen van een sjaal in een gelimiteerde uitgave. Direct na de lancering liep het storm en kwamen bestellingen  uit alle hoeken. Binnen enkele dagen verzochten we de producent om een aantal sjaal bij te maken, totdat de gele draad op was.

Voorafgaand aan de bekerwedstrijd NAC - Heerenveen is er bovenaan de B-Side een prachtig eerbetoon aan het Maczek Memorial onthuld. Na het fotomoment hebben we de mensen achter het Generaal Maczek Memorial een cheque uitgereikt van €3250,-. en zullen verder alle inkomsten van de resterende Dzieki-sjaals, die bij het Memorial aan de Ettensebaan 17A worden verkocht geschonken worden. Een tweede bedrag van €2500,- dat afkomstig is uit de verkoop van de Dzieki-sjaal zal besteed worden aan de aanschaf van hardware door de mensen van 076radio, zodat visueel beperkte NAC-supporters, terwijl ze gewoon bij familie of vrienden in het Rat Verleghstadion zitten, tijdens de wedstrijd van commentaar worden voorzien. Gisterenavond zijn hiervoor de contracten getekend. Daarnaast gaat RB-Media Internet Solutions ondersteunen in het toegankelijker maken van de radio stream op hun nieuwe site. De komende drie jaar zullen samenwerken met 076-radio en komen tot het structureel borgen van de uitzendingen voor deze groep trouwe supporters.

Bovenstaande foto is speciaal voor ons gemaakt door sportfotograaf Maurice van Steen gemaakt na de wedstrijd NAC-Roda van zaterdag 29 april 2023 (4-2). Op de achterwand van de B-Side zie je aan de linkerkant de visual (uit dzieki-sjaal opbrengst) voor en ter ere van het Maczek Memorial Breda. Rechts de Samen voor NAC-visual met dank aan NAC.

#nacpraat #076radio #maczekmemorialbreda

Onze projecten
Remember Beatrix Route
'Remember Beatrix' NAC heeft een geschiedenis van 56 jaar voetbal aan de Beatrixstraat. Wij zijn...
SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters
Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters Tijdens...
DoesSouf Vak Thuis
Een kolkende massa, spreekkoren, jouw favoriete spelers die het veld op draven en natuurlijk he...
Bekijk alle projecten