Over

Samen voor NAC

Samen voor NAC. Wie wij zijn.

Het begin

Punten scoor je met een sterk, gebalanceerd team

Twee oproepen op verschillende momenten, geplaatst als reactie onder een nieuwsbericht op diverse fora waren de aanleiding. Eind 2014 zijn we voor het eerst samen gekomen. In oktober 2015 zijn we officieel een stichting geworden.

Wij zijn acht fanatieke supporters, verspreid over de 4 tribunedelen tijdens de thuiswedstijden. Samen hebben we één ding absoluut gemeen: onze liefde voor NAC, in goede en slechte tijden.

Een actief platform

Ooit ging jij aan de hand van je vader, je oudere broer, je oom, je opa of buurman voor het eerst naar het stadion. Of zag je op televisie een onvergetelijk moment, waardoor NAC voorgoed op je netvlies stond. NAC zit in je biologische klok. NAC dat ben jij.

‘Samen voor NAC’ is een actief platform, waar de NAC-supporter zich thuis zal voelen. Met dit initiatief voor en door supporters willen wij het talent, de creativiteit en de kennis van de NAC-supporter zo breed mogelijk benutten.

Een gemêleerd en gepassioneerd team

In de acht jaar (juni 2015 - juni 2023) ‘Samen voor NAC’, zijn we een vriendengroep geworden. We zijn van vele markten thuis: gespecialiseerd op het gebied van financiën, internet, onderwijs, innovatie, marketing en ondernemen. Dit maakt van ons een gemêleerd en gepassioneerd gezelschap.

We kennen elkaars kracht en die wordt bij ieder afzonderlijk project bekeken en besproken. Op deze manier zullen we altijd de juiste personen, passend bij het project, aan de slag laten gaan met hun ervaring en ons inmiddels behoorlijk grote netwerk van supporters en sponsoren.

Transparantie & co-creaties

Iedereen binnen ‘Samen voor NAC’ heeft hart voor NAC en wil hard werken voor NAC. Alle projecten die we gedaan hebben of gaan aanpakken, gaan altijd in overleg met NAC. NAC bepaalt echter niet de route die wij moeten volgen. Wel geven ze ons ideeën, omdat zij vanuit de binnenkant weten wat er leeft. ‘Samen voor NAC’ is géén besloten clubje.

Wij zijn volledig transparant en zo weten onze collega-stichtingen wat onze rol is. Houden we de Clubraad op de hoogte en tekende we op 23 september 2016 het 'Convenant strategische samenwerking NAC Breda en Clubraad NAC'. Hiermee zijn we strategisch partner van de Clubraad en een officieel erkende geleding door NAC Breda. Daarnaast communiceren we open over onze activiteiten via:

  • Facebook (eigen SVN-nieuws, nieuws met linkjes vanuit media over SVN)
  • Instagram (eigen SVN-nieuws)
  • Twitter (korte berichtjes aangaande de wedstrijd en gebeurtenissen, linkjes naar onze website, Facebook en Instagram)
  • Onze website www.samenvoornac.nl. (hier lees je nieuws en alle ins en outs over onze projecten)

Wij vinden dat onze projecten breed gedragen moeten worden. Onze opzet is, dat projecten ontstaan, die de club structureel sterker maken en helpen voor de lange termijn. Hiervoor willen we de kennis, kunde, creativiteit en vaardigheden van de supporters effectief bij elkaar brengen en bundelen.

Wij zullen nooit in het vaarwater van een andere stichting binnen NAC gaan zitten. Als er een idee ontstaat op het gebied van historie, is het logisch dat we hiermee in overleg gaan met het NAC-museum. Gaat het om sfeeracties op de tribune, dan is dat iets voor de Breda Loco’s. Wij zijn erg voor co-creaties met onze supporters, waartoe uiteraard ook de sponsoren van NAC behoren.

Geen gaten dichten

‘Samen voor NAC’ is er niet om de gaten in de begroting te dichten. Gelden en materialen die komen vanuit onze projecten mogen door NAC nooit in de begroting worden opgenomen. Ook zullen we geen nieuwe spelers aantrekken of club-aandelen gaan kopen.

Onze drie pijlers

Onze missie is om een flinke steen bij te dragen aan een structureel sterker NAC. Al onze projecten moeten dus draagkracht hebben bij onze supporters en natuurlijk moet het voor de Parel van het Zuiden een meerwaarde zijn. Het gaat om projecten die de club zelf niet kan uitvoeren, maar waar wel behoefte aan is.

Wij werken aan de hand van de onderstaande, in alfabetische volgorde genoemde, drie pijlers:

  • Jeugd
  • Maatschappelijk
  • Sfeer

Op deze website kun je alle informatie rondom gerealiseerde en te realiseren projecten lezen. Ook kun je ze bekijken via de vele filmpjes en foto’s.

Bekijk onze projecten!

Dankzij jullie!

Alle projecten die we afgerond hebben, zijn vooral een bevestiging van het idee, dat veel supporters samen hun knowhow in willen zetten voor de club.

Dat is waar we het voor doen…Samen voor NAC!