Gerealiseerde en actuele
Projecten

Lees alles over onze actuele en gerealiseerde projecten!

Het Rattenpad (on hold)

Het Rattenpad (on hold)

Stand
Stickers met wandelende en fietsende NAC-supporters zijn aangebracht
Doel
Totstandkoming van Het Rattenpad
Eindigt
Als alle partijen tevreden zijn

Update 2023:

Op dit moment staat het Rattenpad 'on hold'.

Nu er langzaamaan weer structuur is binnen de club en de juiste poppetjes op de goede plaats gezet worden, zal ook 'Het Rattenpad' weer op de agenda komen te staan of worden gezet bij de verschillende geledingen, NAC en gemeente Breda om de krachten te bundelen. In het derde kwartaal van 2020 werd al een eerste mooie aanzet gegeven. Wordt zeker vervolgd!

2020

Met de opbrengsten van het NAC wielrenshirt gaan we samen met Gemeente Breda, NAC en de diverse geledingen binnen NAC (NAC-museum, de supportersvereniging, Stichting vak G, Breda Loco’s) meer sfeer creëren rondom het Rat Verleghstadion. De omgeving krijgt een NAC-signature waarin historie en symboliek verwerk worden. Een van deze symbolische elementen, die we terug gaan zien in Breda is ‘Het Rattenpad’, beginnend bij café ’t Hoekske. Het pad dat veel supporters tweewekelijks afleggen richting het stadion (en terug).

Zowel de gemeente, als NAC, als de geledingen gaan het komende jaar vol voor Het Rattenpad. Heel veel ideeën liggen op de tekentafel en gaan richting het concreet maken. De eerste aanzet is afgelopen vrijdag 28 augustus gegeven met het aanbrengen van voetganger- en fietsersstickers op alle verkeerslichten, waar het persoontje gehuld is in een NAC-hoodie, een pet of een sjaal. Bekijk en lees de reportages van Omroep Brabant en BN de Stem. Wat er nog meer op stapel staat, kunnen we op dit moment nog niet zeggen. Duidelijk is wel dat alle partijen elkaar hebben gevonden en samen de iets gaan realiseren dat super vet gaat worden.

Stukje achtergrond: Samen voor NAC zou naast het NAC wielrenshirt ook een speciaal rood Breda Vuelta editie wielrenshirt uitbrengen. Wij zijn geruime tijd met gemeente Breda in gesprek geweest. De ronde van Spanje zou in 2020 Breda aan doen. Met de opbrengst van dit wielershirt zou de gemeente een maatschappelijk project in Breda, naar keuze, mogen aanwijzen. Tijdens de presentatie van de beide wielershirts, werd ook Het Rattenpad gepitcht, dat met heel veel enthousiasme ontvangen werd door o.a. wethouder Daan Quaars. Zoals het er nu uitziet zal de Vuelta nu in 2021 door Breda gefietst worden en zal dan het rode shirt zeker acte de presence geven.

Media over Het Rattenpad (werktitel was voorheen de Last Mile):

31-08-2020 BN de Stem

28-08-2020 Breda Nieuws.nl

07-07-2020 Omroep Brabant (inclusief reportage)

10-06-2020 Breda Vandaag

08-06-2020 Bsiderats

 

Video(s) bij dit project

Omroep Brabant
Onze projecten
Remember Beatrix Route
'Remember Beatrix' NAC heeft een geschiedenis van 56 jaar voetbal aan de Beatrixstraat. Wij zijn...
SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters
Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters Tijdens...
DoesSouf Vak Thuis
Een kolkende massa, spreekkoren, jouw favoriete spelers die het veld op draven en natuurlijk he...
Bekijk alle projecten