Gerealiseerde en actuele
Projecten

Lees alles over onze actuele en gerealiseerde projecten!

NAC TALENT ACADEMY

NAC TALENT ACADEMY

Stand
Voltooid
Doel
Concept en realisatie NAC TALENT ACADEMY
Eindigt
24 juni 2019

Op maandag 24 juni is het nieuwe eigen onderkomen onder de naam ‘NAC Talent Academy’ in gebruik genomen op het terrein van voetbalvereniging Boeimeer. Waar het voorheen gebruik moest maken van de kantine en bestuurskamer van voetbalvereniging Boeimeer is dat nu niet meer nodig. Deze middag zagen alle jeugdspelers met hun ouders, de media, onze sponsoren en andere belangstellenden, dat jeugdexponent Nemanja Gudelj de ‘NAC Talent Academy’ op Sportpark Heksenwiel, opende. Hiermee is ook gerealiseerd dat alle jeugd vanaf het seizoen 2019-2020 hier, op één locatie traint en haar wedstrijden speelt.

De weg naar de opening

In oktober 2018 is het balletje gaan rollen, zijn plannen concreet geworden en was het duidelijk dat er in maart 2019 een zestal semi permanente units geplaatst zouden worden door De Meeuw. Tim Gilissen (tot maart 2019 manager jeugdopleiding bij NAC) heeft Samen voor NAC altijd op de hoogte gehouden van het wel en wee bij de jeugd en ontvouwde een jaar eerder al zijn plannen en welke kant hij met de jeugd op zou willen gaan. Een belangrijk speerpunt wat het centraliseren van de jeugd op één locatie. Daarnaast hebben we de afgelopen jaren heel fijn samengewerkt en mooie projecten voor de jeugd mogen realiseren. Het was ook de reden dat Tim ons eind oktober vroeg of wij de uitdaging aan wilden gaan om elke unit te voorzien van sfeer, meubels, het bekleden van de wanden en vloeren. We wisten na het overleg, dat er in het nieuwe onderkomen een kantoortje, een trainerskamer, een door een schuifwand te scheiden bestuurskamer en video-/studieruimte, een fysiokamer en een fitnessruimte zouden komen.

Met de verbouwing van de NAC-fanshop nog vers in ons geheugen besloten we na onze vergadering in november de uitdaging aan te gaan. Met een klein budget vanuit NAC en een buffertje van ons zelf, moesten we aan de slag met het zoeken van partijen, die ons tijdens dit traject zouden willen ondersteunen met handjes, materialen, aankleding en inboedel. Geen vanzelfsprekendheid. Voor ons was het heel belangrijk dat de spelers, de voetbal- en fitnesstrainers, fysio’s en management in een omgeving zouden kunnen werken met een echte NAC-uitstraling. Bij het kantoor en de NAC-fanshop was dat heel goed uitgepakt. Er werd een werkgroep geformeerd, waarin er van elke geleding binnen de jeugd iemand zitting had en werd er een lijst met wensen en noodzakelijke benodigdheden opgesteld. Begin maart werden de units geplaatst. Daags er voor moesten we de mensen van de jeugd laten weten dat we het project helaas moesten bevriezen.

De degradatie van onze club kwam niet onverwachts, maar deed ons beseffen dat juist nu de jeugd, dat een van de weinige wel goed functionerende elementen bij NAC is, onze hulp nodig had. Na een goed gesprek met de nieuwe algemeen directeur Luuc Eisenga, waar we onze zorgen uitten en het direct daarna activeren van de eerder benaderde partijen, besloten we vol gas te gaan dit project te hervatten. Het was duidelijk, de jeugd mocht gewoonweg niet de dupe worden. Op 24 juni zou immers de eerste training op het programma staan.

De bereidheid bij onze sponsoren was ook tijdens dit project weer geweldig. Meedenken, deuren openen, tegemoetkomen en aanpakken, het toont maar weer eens aan dat de sponsoren van NAC, allemaal echte supporters zijn. De deadline kwam steeds dichterbij waardoor iedereen een stapje extra deed. Met het aanbrengen van enorme fotowanden in elke ruimte, werd de verbinding gelegd met het Rat Verleghstadion, het oude stadion aan de Beatrixstraat en het trainingscomplex in Zundert. Shirts van doorgebroken jeugdspelers in het eerste elftal werden opgehangen in de fitnessruimte. De hele Academy ademt NAC en is er een onderkomen gecreëerd die alle voorwaarden heeft om optimaal te kunnen presteren.

We zijn als Samen voor NAC ongelofelijk trots op dit fantastisch onderkomen en dat we samen met NAC de 'NAC Talent Academy' hebben mogen realiseren.

Wij danken Rens Philippa (coördinator jeugdopleiding NAC) voor zijn enorme inzet en fijne samenwerking.

Speciale dank gaat uit naar onze sponsoren. Zonder hun hulp en passie voor de club blijven onze projecten slechts een papieren wens.

Neggers Reclame

Loyal Interim

Marcel van hooijdonk

Marcel van Hooijdonk 

Medicsafe

Ceha Workplace Furniture

Heemskerk Kantoormeubelen

RB–Media

Marco Magielse www.deafbeelding.nl www.deslagvelden.nl

Berichtgeving over de opening van de 'NAC Talent Academy' in de media:

NAC.nl

BN De Stem

Bsiderats

Onze projecten
Remember Beatrix Route
'Remember Beatrix' NAC heeft een geschiedenis van 56 jaar voetbal aan de Beatrixstraat. Wij zijn...
SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters
Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters Tijdens...
DoesSouf Vak Thuis
Een kolkende massa, spreekkoren, jouw favoriete spelers die het veld op draven en natuurlijk he...
Bekijk alle projecten