Gerealiseerde en actuele
Projecten

Lees alles over onze actuele en gerealiseerde projecten!

70e verjaardag clubman Ben van Bilzen

70e verjaardag clubman Ben van Bilzen

Stand
Voltooid
Doel
Voltooid
Eindigt
20 oktober 2016

Met ‘Samen voor NAC’ zijn we altijd op zoek naar bijzondere projecten die een directe bijdrage leveren aan onze club NAC. Tijdens een rondje door de catacomben afgelopen juni hoorden we, dat Ben een lang gekoesterde wens heeft. Wat zou hij graag aan de muren in de gangen de elftalposters van Voetbal International zien hangen. Van de historische foto’s die er nu hingen, was door het kromtrekken echt alle charme verdwenen. Wat dan wel weer netjes opgeknapt was, waren de muren. Deze waren inmiddels prachtig NAC-geel geschilderd, voorzien van een zwarte balk, ongeveer net iets onder het midden.

Namens ‘Samen voor NAC’ beloofde ik mijn tanden in dit project te zetten. De streefdatum werd al snel bepaald op 20 oktober. De dag dat Ben 70 jaar zou worden en inmiddels al 44 jaar in dienst is van de club.  Dennis van Bergen, toen nog werkzaam bij Voetbal International, vertelde ik van ons plan om de wens van Ben uit te laten komen. Hij was direct enthousiast en zou het op het hoofdkantoor voorleggen.

De volgende dag kreeg ik een appje met daarin goed nieuws én een direct nummer van het archief van Voetbal International. Met alle plezier legde ik nogmaals ons plan uit en wat Ben voor de club betekent. Ik kreeg veel sympathie voor deze actie en vrijwel direct werd er aangegeven natuurlijk mee te werken om deze wens te vervullen. De volgende dag ontving ik ruim 40 jaar NAC-historie in de vorm van digitale elftalfoto’s, beginnende met seizoen 1971-1972. Het seizoen waarin Ben bij NAC begon.

In september zocht ik, na lang overwegen en op aanraden van NAC, contact met Winny Bogers van EuroPromoTextiel. In april van dit jaar had hij ons immers ook al fantastisch geholpen om samen met menig sponsor het kantoor voor het personeel een complete facelift te geven. Winny vond het geweldig om dit voor Ben te doen. Tijdens dit project bleek wel, dat iedereen klaar staat voor Ben. Laat zijn naam vallen en je realiseert je dat Ben NAC is.

Dat was dus ook het geval op woensdagavond 19 oktober. De manschappen van huismeester Martijn Schinning stonden klaar, net als Ad van den Bemt van de Supportersvereniging en Ronald Sträter van Omroep Brabant. Allemaal handige Harry’s met hun eigen gereedschap in de aanslag. Bij het zien van de elftalfoto’s, gedrukt op dibond, werden we heel blij, het startsein om eens flink te gaan bikkelen. Binnen enkele uurtjes waren de gangen veranderd van troosteloze ruimtes, in een heus verlengstuk van het NAC-museum, compleet met jaartalkaartje.

De blik van Ben, bij het zien van zijn verjaardagscadeau, zijn ultieme wens, op de vroege donderdagochtend 20 oktober sprak boekdelen. Hij was zichtbaar geëmotioneerd.

Maarten Akkermans

 

‘Samen voor NAC’ is ontzettend trots en dankt alle betrokkenen voor hun bijdrage aan de verwezenlijking van de wens van Ben en het direct verfraaien van de gangen in het NAC-stadion.

Met dank aan:

Euro Promo Textiel

Voetbal International

Het klusteam

Lees meer:

Omroep Brabant: Ben al 44 werkzaam bij NAC

Vice besteedde op 21-12-2017 aandacht aan de enige echte Mister NAC Het verhaal van Ben van Bilzen

Video(s) bij dit project

Reportage Omroep Brabant door Ronald Sträter
Onze projecten
Remember Beatrix Route
'Remember Beatrix' NAC heeft een geschiedenis van 56 jaar voetbal aan de Beatrixstraat. Wij zijn...
SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters
Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters Tijdens...
DoesSouf Vak Thuis
Een kolkende massa, spreekkoren, jouw favoriete spelers die het veld op draven en natuurlijk he...
Bekijk alle projecten