Gerealiseerde en actuele
Projecten

Lees alles over onze actuele en gerealiseerde projecten!

Analyse Systeem voor de jeugd

Analyse Systeem voor de jeugd

Stand
Voltooid
Doel
Voltooid
Eindigt
27 juli 2016

Supporters investeren in NAC-jeugd

De NAC Jeugdopleiding zet komend seizoen een volgende stap op het gebied van videoanalyse. Samen voor NAC overhandigde onlangs daarvoor de financiële middelen aan Tim Gilissen, Manager Jeugdopleiding van NAC. Daarmee maakt de Jeugdopleiding een slag in de verdere professionalisering, in lijn met de werkwijze van het eerste elftal.

 Het afgelopen seizoen heeft NAC A1 al gewerkt volgens deze aanpak. Dankzij de nu ontvangen middelen kan er een systeem worden aangeschaft dat van de A1 tot en met de C2 zal worden gebruikt. De middelen van Samen voor NAC maken het mogelijk te investeren in de benodigde software, waarmee wedstrijdbeelden kunnen worden geanalyseerd en gepresenteerd aan spelers. Hiermee kan de technische staf zowel op groepsniveau als per linie of individu gerichte feedback geven. 
 
De middelen voor dit systeem werden onlangs officieel overhandigd aan Gilissen door Samen voor NAC. Dit is een initiatief van een aantal betrokken supporters, die daags na de degradatie van 2015 een platform creëerden waarop supporters de club konden helpen. In totaal werd er bij deze actie ruim €21.000 opgehaald en was de jeugdopleiding één van de doelen. Het afgelopen jaar werden er al trainingsmateriaal aangeschaft met een deel van het geld en wordt nu een tweede deel aangewend voor de investering van analysesoftware.
 
Gilissen: "We zijn erg dankbaar dat we dankzij deze bijdrage van onze supporters de jeugdopleiding verder kunnen professionaliseren. Deze stap zorgt ervoor dat spelers zich beter gaan ontwikkelen en dat zowel het individu als de teamontwikkeling naar een hoger niveau worden getild. Jeugdspelers van nu zijn visueel ingesteld en het tonen van beelden draagt bij aan de acceptie van de feedback. Dit is bovendien een duurzame investering die nog jaren mee kan." 
 
Bron: NAC.nl
 
Meer over dit project:
 

Foto's

Onze projecten
Remember Beatrix Route
'Remember Beatrix' NAC heeft een geschiedenis van 56 jaar voetbal aan de Beatrixstraat. Wij zijn...
SVN in actie voor Maczek Memorial en de visueel beperkte NAC-supporters
Samen voor NAC in actie voor Maczek Memorial Breda en de visueel beperkte NAC-supporters Tijdens...
DoesSouf Vak Thuis
Een kolkende massa, spreekkoren, jouw favoriete spelers die het veld op draven en natuurlijk he...
Bekijk alle projecten