Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p><strong>NIEUW IN HET PELOTON: <span style=HET NAC-WIELERSHIRT

" />

NIEUW IN HET PELOTON: HET NAC-WIELERSHIRT

Scoor jouw geel-zwarte wielertricot nu in de officiële NAC-fanshop en steun de sfeeractie 'Het Rattenpad!

Samen voor NAC en de Gemeente Breda hebben de handen ineen geslagen en komen met iets nieuws: een uniek NAC-wielershirt. Het shirt gaat dinsdag 9 juni in de voorverkoop in de NAC Fanshop en van 20 augustus tot en met 6 september in de Pop-up store op de Grote Markt (naast het stadhuis). Met de opbrengsten gaan beide partijen, in samenwerking met diverse supportersgeledingen en NAC, meer sfeer creëren rondom het Rat Verlegh Stadion buiten de wedstrijddagen.

Initiatief

Met de start van de Vuelta 2020 in het vooruitzicht, die plaats zou vinden in Breda, hadden Samen voor NAC met de Gemeente Breda de ambitie om samen twee wielershirts op de markt te brengen. Door de huidige situatie is de Vuelta echter komen te vervallen en is er besloten volle bak in te zetten op een van de twee shirts: het geel-zwarte NAC-wielertricot.

Helaas is de mogelijkheid tot een heerlijk Avondje NAC in het Rat Verlegh Stadion nog even van de baan, maar we bieden de trotse NAC-supporter graag de mogelijkheid om zijn/haar liefde nu ook in een andere tak van sport te tonen. Het NAC-wielershirt is dé uitkomst voor de fanatieke wielrenner met een geel-zwart hart.

‘Rattenpad’

Het doel van de actie is erop gericht om geld op te halen om meer sfeer te creëren rondom het Rat Verlegh Stadion van NAC. Deze sfeer willen we creëren in de vorm van een Rattenpad. Om dit pad te realiseren, zullen Gemeente Breda, NAC, Samen voor NAC, het NAC-museum, Breda loco’s, Vak G en de Supportersvereniging de krachten bundelen. Het Rattenpad moet gaan lopen van café ’t Hoekske tot net voorbij het NAC-stadion zijn. Deze route, die veel supporters tweewekelijks afleggen richting het stadion, wordt een geweldig project, die een echte NAC-signatuur moeten krijgen waarin historie en symboliek verwerkt worden.

Opmerkelijk design Wielershirt

In het design komen een paar mooie Bredase elementen terug. Zo vind je op de mouwen een silhouet van de Grote Kerk en het ‘Breda brengt het samen’ logo, wat duidt op de verbondenheid van Breda en deze bijzondere samenwerking met de Gemeente Breda. In een diagonale baan achterop het shirt staat de bekende NAC-kreet “Wij gaan niet opzij”, een ludieke knipoog naar het imago dat wielrenners hebben op de openbare weg. Verder zijn ook de drie kruizen van Breda en het NAC-logo op het fietsshirt aanwezig.

Bekende namen

De teaser voor het NAC-wielershirt werd afgelopen weekend gelanceerd. Veel bekende namen werkten mee aan de lancering van het shirt, waaronder oud wielerprofs Stef Clement, Johan van der Velden en Bobbie Traksel, NAC-spelers Nick Olij, Finn Stokkers, Robin Schouten en Colin Rösler en wethouders Miriam Haagh en Daan Quaars. Ook Annie van Hooijdonk, ‘De Stem van NAC’, en Martijn Schinning, alias ‘Dwerg’, schitterden al in het shirt.

Verkoop

De voorverkoop van het NAC-wielershirt start op dinsdag 9 juni. Het wielershirt is voor €49,99 te verkrijgen in de officiële online NAC Fanshop. Onder de eerste 100 mensen die het shirt kopen, wordt een ingelijst, gesigneerd wielershirt verloot, dus zorg dat je er snel bij bent!

Namens NAC, De Gemeente Breda en Samen voor NAC: bedankt!

 

 

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws