Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Vak Thuis</p>

Vak Thuis

"Het begon met het idee dat we zieke kinderen toch een wedstrijd willen laten beleven", zegt initiatiefnemer Jean-Paul Kuijpers van de stichting Samen voor NAC. "Via een speciale, afgeschermde videostream kunnen ze met een VR-bril de wedstrijd in het ziekenhuis of thuis beleven alsof ze op de tribune naast hun vrienden zitten."
 
Voor zieke kinderen die niet naar het stadion kunnen, is er straks de mogelijkheid om de thuiswedstrijden van NAC via een VR-bril te beleven. De maatschappelijke tak van de Bredase club gaat het Avondje NAC met drie moderne 360 graden camera's filmen zodat het net lijkt alsof zij er met behulp van virtual reality toch bij zijn. "Dit is uniek en in ieder geval in Nederland en Europa nog niet gedaan."
 
NAC Maatschappelijk, GiG, Unbound VR, FC Robinstijn, ESPN, Frijters Innovations en Samen voor NAC bundelen voor deze unieke ervaring de krachten.
 
Ronald Strater was op 13 oktober namens Omroep Brabant aanwezig bij de primeur in het NAC-stadion en maakte onderstaande reportage: Ziek maar toch naar het voetbal: dat kan nu dankzij VR-bril - Omroep Brabant
 
Op zaterdagmiddag 16 oktober waren we samen met Simon van Unbound VR en Michiel van NAC Maatschappelijk te gast bij Rob van de Radio op 3FM. Hij maakte live kennis (zie beelden) met ons project 'Vak Thuis' GiG plaatste op 20 oktober een geweldige blog: https://www.giglivestream.nl/nieuws/360-livestream-nac
 
De komende periode worden er in het stadion nog een aantal test gehouden. Vanaf het nieuwe jaar zullen kinderen die om welke medische reden dan ook niet in het NAC-stadion kunnen zijn de mogelijkheid om via Virtual Ratverlegh het Avondje NAC te beleven in Vak Thuis. 
 
Kerstbomenverkoop
Afgelopen zaterdag 4 december hebben we bij de NAC-Fanshop en in samenwerking met Tuincentrum Poppelaars uit Breda prachtige kerstbomen in allerlei maten verkocht. Vooraf kon je ze bestellen in onze tijdelijke webshop. Wij danken in het bijzonder Hans van den Dungen, die gedurende de hele dag vol passie, humor en verkoopcharisma menig kerstboom aan de man/vrouw gebracht heeft. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan dit project, 'Vak Thuis'. 
 
Blijf project 'Vak Thuis' volgen!

Video(s) bij dit bericht

te gast bij Rob van de Radio op 3 FM
Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws