Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Samen voor NAC vernieuwt de fanshop</p>

Samen voor NAC vernieuwt de fanshop

Bron: Bsiderats

Donderdag 7 juni kwam Samen Voor NAC bij elkaar voor een presentatie over een project, dat al enige tijd op de achtergrond loopt. In een box in het Rat Verlegh stadion presenteerde Martijn Frank Dirks, eigenaar van Studio MFD, zijn ontwerp voor een nieuwe fanshop. Richtdatum voor de opening is 3 augustus 2018.

Hierboven zie je een eerste impressie van wat we kunnen verwachten van de verbouwing aan de NAC-fanshop. Dirks, die het nieuwe design heeft verzorgd, vertelde graag van het ‘Zeeman-uiterlijk‘ af te willen. Hij denkt dat NAC met een goed uitgedachte fanshop veel meer inkomsten kan genereren. Tijdens de presentatie wist hij het aardig te verwoorden: “Je hebt geen shirt in de etalage nodig om iets te verkopen in een NAC-winkel, want dat hart van de supporter klopt al teringhard voor NAC.”

Die visie komt terug in het ontwerp. Als je van buiten het stadion de winkel in kijkt, moet je naar binnen willen omdat de shop NOAD ademt. Veel kenmerken van het oude NAC, een mancave waar elke supporter graag een keer een rondje wil lopen en vooral veel kleine details zorgen ervoor dat de de winkel in het oog moet springen.

Op de afbeelding hierboven zie je het zicht bij binnenkomst. Wie wel eens in de shop van NAC is geweest, ziet meteen het verschil. Er is gekozen voor een robuustere uitstraling. Nu valt veel van uitstraling van de winkel weg door de wanden met veel shirts achter elkaar, prijzen op A4 papier en een systeemplafond met tl-buizen die het geheel verlichten. De grijze vloerbedekking gaat vervangen worden door een mooie houten vloer en zoals je in deze sneak preview al kunt zien, worden de tickethokjes niet afgesloten. Hierdoor krijg je de kaartverkoop ook in de winkel volledig mee. Dit betekent niet dat je kaarten in de winkel kunt gaan kopen, maar wel de achterkant van de verkoop ziet.

De kracht van Samen voor NAC is het samenbrengen van mensen met een NAC-hart. Hierdoor zijn er aan de verbouwing voor NAC geen kosten verbonden. Zo sponsort Marcel van Hooijdonk een houten vloer, gaat Stefan Broeders van Lamponline de verlichting verzorgen, regelt Wanzl de stellingen, Dennis van Londen het hout, Martijn Frank Dirks het hele design en neemt Hans van Baal het stuken van de wanden en het plafond voor zijn rekening. Dat is al een beste lijst, maar er zijn uiteraard nog genoeg dingen te regelen. Mocht je bij willen dragen of iemand weten, meld je dan zeker bij de mannen van SvN! 

Terug naar de sneak peak. Helemaal achterin de winkel gaat de counter komen. Daarbij is het de bedoeling dat er een oude graffiti van de oude B-Side op de wand komt. Rechtsachter in de hoek komen de pashokjes. Voor de pashokjes komt een grote bank waar je rustig kunt wachten, of even op de spelcomputer een potje FIFA kunt spelen. Duidelijk is dat het een behoorlijk groot verschil met de huidige shop wordt.

Schrijf 3 augustus dus dikgedrukt in je agenda. Benieuwd of ons NAC-hart inderdaad ‘teringhard’ gaat kloppen. Een ding is sowieso duidelijk: de mannen van Samen voor NAC zijn uitstekend bezig.

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws