Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Samen voor NAC bevriest per direct al haar projecten</p>

Samen voor NAC bevriest per direct al haar projecten

Samen voor NAC bevriest per direct al haar projecten. Het platform laat in een statement weten dat het door de ontwikkelingen van de afgelopen periode steeds moeilijker is partijen te betrekken, die willen helpen projecten tot een succesvol einde te brengen.

Samen voor NAC werd in het leven geroepen nadat NAC degradeerde. Een initiatief om NAC in die fase verder te helpen op vlakken waar ze zelf niet aan toe kwamen of de middelen niet toe hadden. De jaren erna voerde Samen voor NAC onbezoldigd een behoorlijk aantal projecten uit en ook nu worden nog altijd nieuwe zaken opgepakt, zoals de vernieuwing van het jeugdcomplex.

Voor alle projecten werkt Samen voor NAC samen met partijen, die zich uit liefde voor de club in willen zetten. Vaak betekent dit dat bedrijven gratis of tegen sterk gereduceerde kosten hun diensten of producten aanbieden. De puinhoop in het Rat Verlegh Stadion maakte dat steeds lastiger, zo laat Samen voor NAC weten: "De ontwikkelingen van de afgelopen periode hebben het steeds moeilijker gemaakt om partijen te betrekken. Een logisch gevolg van de situatie. Daarnaast begon het ook bij ons te knagen. Elke week werden er vele uren in gestoken, terwijl we ons steeds minder konden identificeren met datgene wat in en om het stadion gebeurde.  Halve waarheden worden verkondigd en er lijkt geen enkel zicht op verbetering.

We zijn hierdoor uiteindelijk op het punt gekomen dat er door ons een keuze gemaakt moet worden. Doorgaan met projecten is geen optie. Opgeven ook niet. De spelers van de jeugdopleiding, de vrijwilligers en trainers zijn net zo goed de dupe van dit wanbeleid. Daarom hebben we besloten alle projecten te bevriezen. De projecten blijven in de vriezer tot we acties hebben gezien, die vertrouwen geven in de toekomst.

Dit moet tenminste blijken uit het vertrek van de voorzitter van de Raad van Commissarissen (dan wel een concrete termijn van vervanging). Dit omdat we het SvN uitgangspunt van transparantie op geen enkele manier kunnen matchen de halve waarheden die hij de wereld in brengt. SvN heeft in haar statuten staan dat we ons niet willen bemoeien met bestuurlijke aangelegenheden. Hieraan is niets gewijzigd. Het vertrek van de voorzitter is geen bestuurlijk verzoek, maar een verzoek tot het geven van visie. Een verzoek tot het nemen van actie en een verzoek tot duidelijkheid. De voorzitter is hier niet toe in staat."

De BSR-redactie onderschrijft de wens van Samen voor NAC. De positie van Joost Gielen is al langer onhoudbaar. De voorzitter van de Raad van Commissarissen blinkt uit in het afschuiven van verantwoordelijkheid en verstopt zich telkens lang genoeg om een storm te overleven. Als zijn aanblijven er daarnaast voor zorgt dat projecten, die de toekomst van NAC versterken, niet worden afgerond, is het wat ons betreft definitief tijd om afscheid te nemen. Er vertrokken natuurlijk al veel mensen bij de club in de afgelopen periode. Dat enkele feit mag echter geen reden zijn om een ongeschikte voorzitter in het zadel te houden.

Team Samen voor NAC
In samenwerking met redactie B-side Rats

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws