Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Remember Beatrix Route Update januari 2024</p>

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Update januari 2024

De afgelopen periode zijn we voor en achter de schermen hard gewerkt en hebben we flinke stappen gezet op weg naar de realisatie van de Remember Beatrix Route in het Van Sonsbeeckpark.

De Remember Beatrix Route in het kort

De Route is een project dat we in samenwerking met de Bredase bedrijven Blind Walls Gallery, Animate the World en Topcourts gestalte zullen gaan geven. De Remember Beatrix Route wordt een nieuwe kunstproject van zeven NAC gerelateerde-visuals die op de voetpaden van het Van Sonsbeeckpark aangebracht zullen worden. Door de visuals te scannen met je telefoon krijg je een animatie te zien met meer informatie en beelden over het thema van de visual.

2023

In 2023 hadden we de wind behoorlijk in de zeilen. Wijkraad Boeimeer was erg positief over ons plan en gaf ons groen licht om aan de slag te gaan met de Remember Beatrix Route. In april hebben we ons plan gepresenteerd aan afgevaardigden van de stichting I’am Sonsbeeck. Zij gaven in een terugkoppeling aan: ‘De Rememeber Beatrix Route een historische en cultureel-toeristische dimensie toevoegt aan het park maar tegelijkertijd geen negatieve invloed zal hebben op de doelstellingen van I'am Sonsbeeck. Ook Gemeente Breda sprak na de presentatie hun enthousiasme uit over de route en is voornemens om doormiddel van de Remember Beatrix Route NAC meer zichtbaarheid te geven in onze stad Breda.

Open Dag NAC

Tijdens de open dag van NAC eind augustus konden we veel supporters van jong tot oud bij onze stand begroeten. Ondanks het wat druilerige weer, was het een dag vol anekdotes, herinneringen en geschiedenisles onze bezoekers, die de Beatrixstraat niet hebben meegemaakt. Zo kwamen er twee jongens van een jaar of twaalf al wijzend naar onze stand. ‘Meneer,’ vroeg een van de jongens. ‘Hier is toch het Avondje NAC ontstaan?’ De ogen van een grote volwassen man begonnen te glunderen, nadat hij ons verhaal over de Route had aangehoord. Met een lach op zijn gezicht vertelt hij: ‘Ik heb een aantal proeftrainingen bij NAC gehad en weet je waar die trainingen waren? Nou daar op het gras van het Van Sonsbeeckpark!’ Het was een geweldige dag en zo heerlijk om met zoveel mensen in gesprek te zijn.

Onderweg in 2024

Natuurlijk zijn we er nog niet en moeten we nog een aantal aspecten uitwerken, vormgeven en verduidelijken. Met deze werkpunten en warme support vanuit de Gemeente Breda vervolgen we de Remember Beatrix Route. Op korte termijn gaan we op bezoek bij het NAC Museum om samen de zeven thema’s handen en voeten te geven. Daarnaast is er natuurlijk ook de wijze waarop we dit moeten gaan bekostigen. Hiervoor hebben we een supertof idee, waar we binnenkort meer over gaan vertellen.

We zij erg blij met de uitgesproken steun en betrokkenheid van iedereen. We denken dan ook dat de Remember Beatrix Route een passend kunstproject is, dat naast de vele herinneringen die het meebrengt en gesprekken die het zal oproepen, ook bijdraagt aan het concreet maken van een onmisbaar en verdiend stuk Bredaas cultureel erfgoed, zonder inbreuk te doen aan het rustige karakter en verblijfsfunctie van de buitenruimte.

Wordt vervolgd! 

Fantastische herinneringen ophalen over lang vervlogen tijden aan de Beatrixstraat?  

Remember Beatrix Facebook of Remember Beatrix Instagram

Wil je meer informatie teruglezen over de Remember Beatrix Route? Ga naar: Samen voor NAC Remember Beatrix Route

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws