Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Samen voor NAC investeert in de NAC-jeugdopleiding!</p>

Samen voor NAC investeert in de NAC-jeugdopleiding!

Onderstaand artikel komt 1 op 1 vanaf NAC.nl:

NAC Jeugdopleiding zet komend seizoen een volgende stap op het gebied van videoanalyse. Samen voor NAC overhandigde onlangs daarvoor de financiële middelen aan Tim Gilissen, Manager Jeugdopleiding van NAC. Daarmee maakt de Jeugdopleiding een slag in de verdere professionalisering, in lijn met de werkwijze van het eerste elftal.

Het afgelopen seizoen heeft NAC A1 al gewerkt volgens deze aanpak. Dankzij de nu ontvangen middelen kan er een systeem worden aangeschaft dat van de A1 tot en met de C2 zal worden gebruikt. De middelen van Samen voor NAC maken het mogelijk te investeren in de benodigde software, waarmee wedstrijdbeelden kunnen worden geanalyseerd en gepresenteerd aan spelers. Hiermee kan de technische staf zowel op groepsniveau als per linie of individu gerichte feedback geven.

Gilissen: We zijn erg dankbaar dat we dankzij deze bijdrage van onze supporters de jeugdopleiding verder kunnen professionaliseren.
De middelen voor dit systeem werden onlangs officieel overhandigd aan Gilissen door Samen voor NAC. Dit is een initiatief van een aantal betrokken supporters, die daags na de degradatie van 2015 een platform creëerden waarop supporters de club konden helpen.

In totaal werd er bij deze actie ruim €21.000 opgehaald en was de jeugdopleiding één van de doelen. Het afgelopen jaar werden er al trainingsmateriaal aangeschaft met een deel van het geld en wordt nu een tweede deel aangewend voor de investering van analysesoftware.

Tim Gilissen: "We zijn erg dankbaar dat we dankzij deze bijdrage van onze supporters de jeugdopleiding verder kunnen professionaliseren. Deze stap zorgt ervoor dat spelers zich beter gaan ontwikkelen en dat zowel het individu als de teamontwikkeling naar een hoger niveau worden getild. Jeugdspelers van nu zijn visueel ingesteld en het tonen van beelden draagt bij aan de acceptie van de feedback. Dit is bovendien een duurzame investering die nog jaren mee kan."

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws