Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Doel 2, de opstart van de voetbalacademie ondersteunen</p>

Doel 2, de opstart van de voetbalacademie ondersteunen

Vandaag maken we de ideeën achter het tweede doel aan jullie bekend, het doel jeugdopleiding. Veel inzendingen rondom dit doel waren kort maar krachtig: het opgehaalde geld moet naar de jeugd want de jeugd heeft de toekomst. Ook aan dit doel hebben we een zo tastbaar mogelijke invulling willen geven. In goed overleg met NAC en alle andere betrokken partijen zijn we tot de volgende invulling voor het doel jeugdopleiding gekomen.

Eerste 24 treden: De opstart van de voetbalacademie ondersteunen

Er is op dit moment veel winst te behalen in het voorportaal van de jeugdopleiding, de voetbalacademie. Door de beperkte financiële middelen is het voor NAC nu niet mogelijk om hier het maximale uit te halen. Het gevolg hiervan dreigt te worden dat kinderen die worden gescout voor de voetbalacademie contributie moeten gaan betalen. Dit bedrag zou voor deze talentjes op kunnen lopen tot 600 euro per jaar. Het potentiële gevolg laat zich raden, er zijn tenslotte meer clubs in de regio op zoek naar talent..

Binnen de voetbalacademie is momenteel plaats voor 24 talenten. Bij elke behaalde trede kan er 1 talent, 1 jaar ondersteund worden tijdens zijn voetbalopleiding. Samen voor NAC gaat zich daarnaast inzetten om hier structurele ondersteuning voor te vinden voor de komende jaren.

25e trede: Ondersteunen van krachttraining voor de jeugd

De jeugdopleiding heeft op dit moment de beschikking over een krachthonk in de Joop Korebrits toren. Dit wil echter niet zeggen dat er daarmee voldoende mogelijkheden zijn om krachttrainingen voor iedereen goed uit te voeren. Het materiaal wat er staat is niet up to date. De jeugd traint daarnaast op verschillende locaties (WDS'19 en Boeimeer) en structureel vervoer tussen de locaties is er niet.

Als deze 25e trede behaald wordt dan wordt er door Samen voor NAC een aanvang gemaakt met het verder professionaliseren van krachttrainingen. Samen voor NAC begint dan met de noodzakelijke aanpassingen om de A jeugd te voorzien van datgene wat noodzakelijk is om goede krachttraining te kunnen uitvoeren.

De video met Tim Gilissen:

Zie je het filmpje niet? Klik dan HIER om het filmpje in een nieuw venster te openen!

Video(s) bij dit bericht

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws