Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Eerste plaats Bsiderats Thuisquiz</p>

Eerste plaats Bsiderats Thuisquiz

Bij onze eerste deelname aan de Bsiderats pubquiz in 2018 in het altijd gezellige Dok19 behaalden we met Samen voor NAC een best wel onverwachte tweede plaats, net achter onze hoeders van de NAC historie, het NAC-museum. Na twee jaar afwezigheid tijdens de BSiderats pubquiz, vonden we dat het wel weer eens tijd werd om terug te keren en schreven we ons in voor de Bsiderats Thuisquiz. We schijven zaterdag 25 april 2020.

De Thuisquiz, gehouden vanuit het Supportershome, bestond uit 10 speelrondes en werd muzikaal omlijst door Da Huge. Met een klein half uurtje vertraging, wachtten de maar liefst 49 teams  op het startsein, alvorens ze met elkaar de competitie aan zouden gaan. Rond de klok van half negen was het zo ver. Via een livestream-chat, kreeg je de gehele avond een mooi beeld te zien van al die fanatieke overleggende NAC-supporters.

Gedurende het bijna vier uur durende ‘examen’, passeerde er een ware potpourri aan NAC-vragen de revue. Elke vragenronde werden de vragen in een behoorlijke sneltreinvaart gesteld en vervolgens nog eens herhaald. Gelukkig hadden alle teams daarna nog even de tijd, voordat ze ingestuurd moesten worden, om alle opdrachten te beantwoorden. Naast onder andere een ronde over de alle vroegste NAC-geschiedenis, een Belgenronde, spelerspaspoorten, een muziekquiz, mochten natuurlijk de breinbrekers over fantastische voetballers die bij onze club gevoetbald hebben niet ontbreken. Naast al dit geweld verscheen er ook een aantal selectiespelers ten tonele om ons het vuur aan de schenen te leggen. De videovraag van onze trainer, Peter Hyballa, was ongetwijfeld de makkelijkste en meest vermakelijke van de avond.

We hadden een goed gevoel over de antwoorden die we op de vragen konden geven. Vanwege de Corona hadden we een tweemans zenuwcentrum in Breda en Rijen. Bij iedere vragenronde die even later door de quizmasters nabesproken werd, werd ons goede gevoel bevestigd. We draaiden mee in de bovenste regionen. Rond de klok van kwart voor één was het moment daar, de uitslag. De spanning steeg, de overwinning leek steeds dichterbij te komen. Nog altijd geen Samen voor NAC. ‘De derde plaats gaat met 146 punten naar De mannen van Gils. Plaats twee met 149 punten gaat naar de Jean-Claude Mukanya Fanclub. Plaats één en de winnaars van de Bsiderats Thuisquiz gaat met maar liefst 158 punten naar de mannen van Samen voor NAC.’ Dat moment dat je weet dat het gaat gebeuren. Heerlijk om weer eens lekker NAC-gerelateerd te kunnen juichen. Mooi man!

We hebben genoten! Wij danken de mannen van B-siderats en alle vrijwilligers, die alle deelnemende supporters een heel mooi virtueel Avondje NAC hebben gegeven. Jullie hebben je met deze editie wederom overtroffen.

Proost, wij gaan onze prijs met smaak verzilveren!

Samen voor NAC nieuws

Remember Beatrix Route Update januari 2024

Remember Beatrix Route

Samen sterker terug!

Jimmy en Ruud bedankt!

Samen voor NAC in actie

Bekijk al het nieuws