Samen voor NAC
Nieuws

Ons nieuwsarchief

<p>Vak Thuis</p>

Vak Thuis

"Het begon met het idee dat we zieke kinderen toch een wedstrijd willen laten beleven", zegt initiatiefnemer Jean-Paul Kuijpers van de stichting Samen voor NAC. "Via een speciale, afgeschermde videostream kunnen ze met een VR-bril de wedstrijd in het ziekenhuis of thuis beleven alsof ze op de tribune naast hun vrienden zitten."
 
Voor zieke kinderen die niet naar het stadion kunnen, is er straks de mogelijkheid om de thuiswedstrijden van NAC via een VR-bril te beleven. De maatschappelijke tak van de Bredase club gaat het Avondje NAC met drie moderne 360 graden camera's filmen zodat het net lijkt alsof zij er met behulp van virtual reality toch bij zijn. "Dit is uniek en in ieder geval in Nederland en Europa nog niet gedaan."
 
NAC Maatschappelijk, GiG, Unbound VR, FC Robinstijn, ESPN, Frijters Innovations en Samen voor NAC bundelen voor deze unieke ervaring de krachten.
 
Ronald Strater was op 13 oktober namens Omroep Brabant aanwezig bij de primeur in het NAC-stadion en maakte onderstaande reportage:
 
Op zaterdagmiddag 16 oktober waren we samen met Simon van Unbound VR en Michiel van NAC Maatschappelijk te gast bij Rob van de Radio op 3FM. Hij maakte live kennis (zie beelden) met ons project 'Vak Thuis'
GiG plaatste op 20 oktober een geweldige blog: https://www.giglivestream.nl/nieuws/360-livestream-nac
 
De komende periode worden er in het stadion nog een aantal test gehouden. Vanaf het nieuwe jaar zullen kinderen die om welke medische reden dan ook niet in het NAC-stadion kunnen zijn de mogelijkheid om via Virtual Ratverlegh het Avondje NAC te beleven in Vak Thuis. 
 
We houden jullie op de hoogte!

Video(s) bij dit bericht

te gast bij Rob van de Radio op 3 FM
Samen voor NAC nieuws

Vak Thuis

#ZoekDenHaan

Rat Verleghstadion 3D-puzzel nu te koop!

Spelerstunnel Rat Verleghstadion valt in de prijzen!

GEVELDOEK RAT VERLEGHSTADION NAAR NORA WERKT

Bekijk al het nieuws